Δείπνο Αγάπης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι έφηβοι της εκκλησιαστικής επαρχίας της Τήνου, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν το καθιερωμένο «δείπνο Αγάπης» της Σαρακοστής, προσκαλώντας του πιστούς της ενορίας του Αγίου Νικολάου σε ένα απλό και λιτό δείπνο, που ξεχείλιζε ωστόσο από αγάπη και προσφορά!

Για όσους δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, ας κάνουμε μια σύντομη περιγραφή. Το «δείπνο Αγάπης» είναι ένας θεσμός/έθιμο, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια με πρωτοβουλία της ΕΚΝΕ, συνήθως την τελευταία Παρασκευή της Σαρακοστής πριν την είσοδο στη Μεγάλη Εβδομάδα. Οργανώνεται και συντονίζεται από την ΕΚΝΕ, με κύριο σκοπό τη συγκέντρωση κάποιου χρηματικού ποσού που προσφέρεται σε φιλανθρωπικές δράσεις! Όλα τα εδέσματα (νηστίσιμα) παρασκευάζονται από τους έφηβους και προσφέρονται σε αυτή την κοινή συνάθροιση!

Φέτος, λοιπόν, η συνάθροιση αυτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 07/04/2017, στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου Χώρας, μετά την ακολουθία του «στέκει η μάνα»*. Όλοι οι έφηβοι συμμετέχοντες με ενθουσιασμό προσέφεραν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να ευχαριστήσουν τους ενορίτες, οι οποίοι όχι μόνο χαίρονται για αυτή τη μικρή δράση αλλά στηρίζουν κάθε χρόνο την προσπάθεια αυτή, παρά τις οικονομικές δυσχαίρειες των καιρών!

 

Μάλιστα, το «δείπνο» στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία! Καταρχήν, το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο, χαμόγελα φώτισαν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων και αισιοδοξία για ένα πιο γενναιόδωρο κι ελπιδοφόρο μέλλον κατέκλεισε τις καρδιές όλων! Ωστόσο, συγκεντρώθηκε ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό από τις προσφορές των παραβρισκομένων.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από μια ελάχιστη έστω υποστήριξη!

Μακάρι να υπάρχουν πάντοτε τέτοιες μικρές δράσεις, που έχουν ως απότερο σκοπό την προσφορά και την αγάπη για το συνάνθρωπο!

 

 

*στέκει η μάνα: ακολουθία προς τιμή της Πονεμένης Παναγίας, που τελείται κάθε Παρασκευή σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής (κατά το λατινικό «Stabat Mater Dolorosa»)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*