Ποιοί Είμαστε – Ε.Κ.Ν.Ε.

EKNE-FRONT

Η «ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»,  Ε.Κ.Ν.Ε, είναι η οργάνωση των χριστιανών νέων, καθολικού δόγματος, που έχει άτυπη δράση στην Ελλάδα από το 1928 και συμμετέχει σε διεθνή και πανευρωπαϊκά κινήματα καθολικών νέων.

Η Ε.Κ.Ν.Ε λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, και έχει έδρα την Αθήνα. Παραρτήματα λειτουργούν στις έδρες των υπολοίπων Καθολικών Εκκλησιαστικών Επαρχιών: Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη καθώς και στα πλαίσια της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας.

Επίσημη μέρα γιορτής της Ε.Κ.Ν.Ε είναι η Εορτή του ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, προστάτη της Νεολαίας, η οποία εορτάζει τέλος Νοεμβρίου.

ekne4

Οι σκοποί της Ε.Κ.Ν.Ε είναι θρησκευτικοί, ανθρωπιστικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί, ειδικότερα δε:

  • Η ενιαία δράση των καθολικών νέων, για την προάσπιση και προαγωγή των Χριστιανικών αρχών, ιδιαίτερα της εδραίωσης της ειρήνης και του Οικουμενισμού.

  • Η ανάπτυξη της χριστιανικής πίστης και της πολιτιστικής καλλιέργειας των μελών.

  • Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συμμετοχής των νέων στην εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

  • Η εκπροσώπηση των καθολικών νέων σε εθνικά και διεθνή συντονιστικά όργανα νεολαίας και η ανάπτυξη των σχέσεων με τις ανά τον κόσμο καθολικές οργανώσεις νέων αλλά και άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές – μη κυβερνητικές οργανώσεις.

  • Η επεξεργασία προγραμμάτων θρησκευτικής ενημέρωσης και πολιτιστικής και κοινωνικής ένταξης νέων.

EKNE LOGO

Το επίσημο λογότυπο της ΕΚΝΕ

Η Ε.Κ.Ν.Ε επικουρείται στο έργο της από εκκλησιαστικό παραστάτη (καθολικό ιερέα, μοναχό ή μοναχή) ο οποίος ορίζεται από την Ιερά Σύνοδο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας σε ό, τι αφορά το εθνικό επίπεδο, και από τον επιχώριο Επίσκοπο σε ό, τι αφορά την κάθε επιμέρους Εκκλησιαστική Επαρχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*